23948sdkhjf

Ilskan mot Göteborgs Kex flytt - ”Riktigt oansvarigt”

Beskedet möter stenhård kritik.

Göteborgs Kex flytt från Kungälv till Riga väcker ilska hos Livsmedelsarbetareförbundet. 

"Trots att löntagarkonsulten i sin rapport ger svidande kritik och visar på stora brister kring analys och underlag för ett beslut om flytt har Orkla Confectionery & Snacks beslutat att lägga ner Göteborgs kex i Kungälv och flytta produktionen till Lettland", skriver Livs i ett uttalande.

– Det är ett riktigt oansvarigt beslut som tas, med en väldigt stor risk för Orkla. I de förhandlingar som varit så här långt så har företaget inte varit mottagligt för de invändningar som finns, utan de har hårdnackat argumenterat för en utflyttning till varje pris, säger Eva Guovelin, Livs förbundsordförande.

"Stirrar sig blinda"

Facket vänder sig starkt mot den långa tidsplanen och tycker att man riskerar både smak och produktens identitet i och med flytten till Lettland.
– De stirrar sig blinda på de lägre löner som Lettland kan erbjuda och bortser helt från den kunskap och lojalitet som finns i Kungälv, säger Eva Guovelin.

– Det är anmärkningsvärt att dessutom fatta den här typen av beslut genom ett telefonmöte, säger Eva Guovelin. Det vittnar om en nonchalant inställning till de anställdas framtid.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094