23948sdkhjf

Gant byter vd – han tar över

Efterträder Patrik Nilsson, som lämnar posten och modeföretaget efter knappt fyra år.

Brian Grevy kliver på som vd för Gant. Han tillträder med omedelbar verkan och efterträder Patrik Nilsson som verkat som vd sedan augusti 2014.

Brian Grevy arbetar sedan 2016 hos Gant och i rollen som chief marketing officer, en post som då var nyinrättad och med uppdraget att leda modebolagets marknads- och produktionsavdelningar.

Han får vd-uppdraget för att han enligt styrelseordförande Thierry Guibert har stor förståelse för att utveckla och bygga varumärken.

Bolaget skriver i ett pressmeddelande att ”han har under sin tid på Gant bland annat tagit fram en nytänkande strategisk plan som går i linje med den föränderliga kundresan”.

Brian Grevy hade innan Gant en lång karriär hos Adidas och kom  från posten som ansvarig för affärsområdet training hos sportjätten med placering vid huvudkontoret i tyska Herzogenaurach. Han  var även tidigare vd för Adidas Group Nordic. 

 - Jag är mycket hedrad och exalterad över att ta mig an denna roll. Gant har ett fantastiskt arv och stor potential - det var det som drog mig till företaget från första början. Min intention är att fortsätta stärka vår verksamhet på alla våra marknader genom nya innovationer inom flera områden. Jag ser också att det finns möjlighet att maximera kapacitet och skapa effektivitet över hela värdekedjan. Det ska bli enormt roligt att få arbeta med teamet för att uppnå ytterligare framgångar under de kommande åren, säger Brian Grevy i en kommentar.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141