23948sdkhjf

Postnord + Wish = sant

Nu försvinner den kritiserade hanteringsavgiften efter nytt avtal.

Den omdiskuterade hanteringsavgiften på 75 kronor per paket, som skickats till Sverige från länder utanför EU infördes av Postnord den 1 mars i år. Den kom att kallas ”Kinaavgiften”, eftersom den främst riktades mot den strida strömmen av paket från Kina blev allt tyngre att hantera.

Men nu försvinner alltså den avgiften, i alla fall för de som shoppar på Wish. Postnord har ingått ett avtal med Wish, som innebär att den som handlar från dem kommer att få varan snabbare, med redan inbetald moms och utan Postnords hanteringsavgift.

Det är glädjande att Postnord tillsammans med Wish har kunnat ta fram en lösning där momsen hanteras direkt vid köpet. Det gör det betydligt billigare för konsumenten samtidigt som vi kommer att slippa en krånglig och manuell hantering av en stor andel av alla försändelser som kommer utifrån EU:s tullunion, säger Peter Hesslin, chef för Solutions på PostNord Sverige.

Wish kommer att ta in momsen direkt i samband med köpet, sätta en speciell etikett på paketen och betala en hanteringsavgift till Postnord. Dessutom kommer elektronisk information om försändelserna skickas till Postnord. På så sätt kan momsen på försändelsen deklareras direkt och efter Tullverkets godkännande skickas till mottagaren.

Vi hoppas på att fler internationella e-handlare kommer att ansluta sig till den här lösningen. Det skulle gynna den växande e-handeln samtidigt som fler konsumenter kan handla till betydligt lägre kostnader och känna sig trygga med att momsen är hanterad, avslutar Peter Hesslin.

Övriga försändelser från aktörer utanför EU, som ej upprättat avtal med Postnord, kommer fortfarande att vara avgiftsbelagda.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.077