23948sdkhjf

Kappahls vd får gå

Modekedjans vd tvingas bort efter oenighet. Lindex och Gina Tricots tidigare vd kliver in som tillförordnad.

Modekedjans styrelseledamot Göran Bille kliver på som tillförordnad vd när Danny Feltmann avgår med omedelbar verkan som vd för bolaget.

 – Styrelsen och verkställande direktören har olika syn i dessa viktiga frågor och det naturliga är då att gå skilda vägar. Jag vill även betona att ledningsförändringen inte har föranletts av kortsiktiga försäljnings- eller resultatvariationer då försäljningen och resultatet för det tredje kvartalet 2018 förväntas vara i nivå med utfallet för det tredje kvartalet 2017. Avslutningsvis vill jag tacka Danny Feltmann för det arbete som genomförts, säger Anders Bülow, styrelseordförande.

Danny Feltmann tillträdde vd-posten i december 2015 och hade då bland annat  en lång karriär från H&M, 17 år, i ryggen. Därtill har han även arbetat i koncernledningen på Bang & Olufsen. 

Göran Bille är styrelseledamot i modekedjan sedan december 2016 och har tidigare varit vd och koncernchef för Gina Tricot mellan september 2014 till februari 2016.  Under tio år verkade han som vd för Lindex och lämnade modekedjan i juni 2014. Innan Lindex hade han en 25 år lång karriär inom H&M bakom sig.

Processen med att rekrytera en ny verkställande direktör inleds omgående. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094