23948sdkhjf

Arbetsmiljöverket hotar Lidl med böter

Butik får bakläxa efter de anställdas larm och stress och sjukskrivningar.

I slutet av 2017 kontaktade Handels regionala skyddsombud Arbetsmiljöverket då de anstälda på Lidl i Löddeköpinge led av stress, brist på personal, för stor arbetsbörda och svårigheter att ta raster.

De anställda upplevde att det var dålig styrning, att många arbetsuppgifter skulle göras samtidigt och det funkade inte, säger Jenny Persson, ombudsman på Handels, till Handelsnytt.

Nu har butiken fått beskedet att de måste förbättra arbetsmiljön och vidta de åtgärder som ålagts dem, annars tvingas arbetsgivaren böta 80 000 kronor till Arbetsmiljöverket.
Företaget har inte gjort sin läxa som de fick av AV. Det känns inte som att Lidl har tagit det här på allvar, säger Jenny Persson till Handelsnytt.

Flera personer ska ha sjukskrivits på grund av stressen. Arbetsmiljöverket kräver nu att arbetsgivaren kompletterar en handlingsplan för att åtgärda arbetsmiljön samt upprättar rutiner för arbetsanpassning och rehabilitering.
Vi kan aldrig acceptera att anställda blir sjuka på grund av jobbet. De har dessutom inte gjort några rehabplaner för dem som kommit tillbaka, säger Jenny Persson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094