23948sdkhjf

JC med ny ägare - vd har lämnat

I förra veckan bytte den pressade och förlusttyngda modekedjan vd och ägare.

I förra veckan ska den tidigare ägaren Gordon Wu ha sålt modekedjan JC Sverige till Iliya Meric som nu både är ensam ägare och vd. Det bekräftas när Habit ringer modekedjans växel. Därtill ska ett internt mejl om vd- och ägarskifte ha gått ut till butikerna förra veckan.

Stefano di Martino, vd sedan i början av 2017, ska i samband med ägarskiftet lämnat den krisande modekedjan. Iliya Meric är en turkisk skjorttillverkare som tidigare har arbetat nära Gordon Wu och som även fungerat som styrelseledamot under tidigare ägarkonstellation.

Årsredovisningen har varit försenad men inkom i fredags till Bolagsverket men är ännu inte registrerad.

Enligt Bolagsverket registrerades Yixiong Wu, som enligt uppgift är Gordon Wus kinesiska namn, som ensam ägare av modebolaget 18 januari 2018.

I uppgifter från Bolagsverket framkommer också att styrelseledamoten Bing Liang i helgen begärt utträdde ur styrelsen. Några andra förändringar finns inte registrerade hos Bolagsverket.

Modekedjan har under en längre tid varit under stark press och gjort åtskilliga förluster under åren. Under våren 2016 ansökte modekedjan om rekonstruktion.

I november 2013 sålde svenska modebolaget Retail and Brands JC-kedjan till kinesiska Denim Island Group med Gordon Wu i spetsen. Redan då hade modekedjan redovisat stora förluster.

Så sent som i september i fjol ska den då nya vd:n Stefano di Martino rustat för ett nytt butikskoncept och namn, Scandinavian Denim House, med totalt sex nya butiker och menat att kedjan nu efter rekonstruktionen varit på rätt spår. På frågan hur länge han skulle stanna i bolaget uppgav han då tre till fyra år med uppgift att göra kedjan till ett starkt och lönsamt bolaget igen.

I mars i år hade ett nytt butikskoncept premiär i Umeå och JC aviserade då att ytterligare butiker skulle öppna. Hur det blir med det nu återstår att se.

Habit har sökt nya ägaren och vd:n  Iliya Meric för en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078