23948sdkhjf

Fortsatt trögt för MQ

Modekedjan backade igen.

Nettoomsättningen för koncernens tredje kvartal, mars till maj, uppgick till 413 miljoner kronor (424), en minskning med 2,6 procent. Den jämförbara försäljningen minskade med 4,3 procent.  

Bruttomarginalen för kvartalet uppgick till 62,8 procent (61,6). Rörelseresultatet landade på 28 miljoner kronor (36), vilket motsvarar en rörelsemarginal på 6,7 procent (8,4).

I rapporten skriver modekoncernen att minskad försäljning ”kompenseras resultatmässigt av en ökad bruttomarginal och mycket god kostnadskontroll”. 

I rapporten framgår också att försäljningstappet härrör helt till svag försäljning av de egna varumärkena inom dam. En  omorganisation ska nu vara  genomförd inom modekoncernens inköps- och sortimentsavdelning för att göra koncernen mer flexibel bland annat genom ökad andel inköp under innevarande säsong

Resultatet efter skatt uppgick till 21 miljoner kronor jämfört med 27 miljoner kronor för tredje kvartalet i fjol.

Under kvartalet har en butik för MQ i Gallerian Stinsen i Sollentuna stängt och inom Joy har butikerna i Nyköping, Farsta samt Tornby i Linköping byggts om och därtill har butiken i Luleå bytt läge.

I rapporten framgår att kedjan också ser över butiksnätet ytterligare och flytt, stängningar, minskad respektive utökad butiksyta kan bli verklighet. I rapporten skriver modekoncernen att ”vi säger löpande upp befintliga hyreskontrakt för omförhandling och sänkta kostnader. Samtidigt ser vi även i dagens marknad intressanta affärslägen, och har då kraft att investera och satsa”.

För knappt två veckor sedan utsågs Ingvar Larsson till ny vd och koncernchef och han tillträder 20 augusti 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079