23948sdkhjf

Birsta city satsar på ny larm-app

Nya säkerhetslösningen i Birsta City.

Ikea i Birsta City, Sundsvall, satsar på appen UAN-Safe för att i ett första steg hantera larm från kritiska dörrar i köpcentret. 

– Tanken är att sedan ansluta även inbrottslarm, brand och utrymningslarm och andra tekniska system. För att få en mobil larmcentralslösning med skalbarhet är UAN-Safe rätt för oss, säger Patrik Andersson på Ikea. 

 UAN-Safe är en molnbaserad lösning från Intrasenze, som lanserades under våren. Bakom leveransen av UAN-Safe står Intrasenzes partner Midroc Security. Appen gör det möjligt att kunna styra om man ska ta emot larm baserad på geografisk plats.

– Detta är oerhört kraftfullt för organisationer med säsongs- eller skiftarbetande personal då de klassiska kontaktlistorna blir utspelade, säger Ulf Jonasson, chef på Midroc Security, i ett pressmeddelande. 

Midroc koncenrnen har för övrigt ett framgångsrikt 2017 bakom sig. Företaget redovisade en omsättning på 6,7 miljarder, en ökning om 20 procent, och resultatet före skatt låg på 305 miljoner kronor, en ökning med fem procent från föregående år. 

Artikeln är en del av vårt tema om Säkerhet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094