23948sdkhjf

De ska styra Postnord

Föreslås till "självmordsuppdraget".

Jakten på en ny styrelseordförande har varit en minst sagt krånglig resa för Postnord. SAS tidigare vd, Mats Jansson tackade nej till uppdraget.
- Jag kom fram till att det var ett självmordsuppdrag. Det har jag redan haft i SAS och ville inte ta ett sådant igen, sade Jansson då till Dagens Industri.

Nu tycks dock sökandet vara över och Jens Moberg, som tidigare i år aviserat att han vill lämna sitt uppdrag kan till slut göra just det. I dag meddelar man nämligen att Postnord AB:s ägare, alltså den danska och svenska staten, föreslår att Christian W Jansson väljs till ny styrelseordförande och att Christian Frigast väljs till vice styrelseordförande.

Den sistnämnda ska ersätta Anitra Steen, som ställer sin plats i styrelsen till förfogande.

Christian W Jansson har bland annat hunnit med att vara vd för såväl Ellos som Kappahl och styrelseordförande i Apoteket AB och Svensk Handel. I dag arbetar han främst med utveckling av start-up-bolag och i styrelser. Han är ordförande i bland annat Random Wal Imaging och Accumbo AB.

Christian Frigast är partner och ordförande i Axcel Management A/S, som han själv var med och grundade 1994 och var Managing Partner fram till för två år sedan. Han är också ordförande i Danmarks Skibskredit Holding A/S och i EKF – Danmarks Eksportkredit, samt vice styrelseordförande i Pandora A/S.

Den extra bolagsstämman med fullständiga förslag till beslut kommer att publiceras på Postnords hemsida inom kort, meddelar man.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078