23948sdkhjf

Ny ledning i Nilson Group

Skogiganten presenterar ny styrelseordförande och interim vd.

Ägaren Mats Nilsson lämnar vd-posten i Nilson Group. I hans ställe tar Claes Meldgaard plats som interim vd. Dessutom meddelas att Björn Abild tar över klubban som ny styrelseordförande i bolaget.

Efter 3 år som Nilson Groups vd och styrelseordförande, vilket blev längre än jag från början hade tänkt mig, så har jag beslutat att fokusera på att arbeta med styrelsefrågor och övriga uppdrag som jag har. Vi börjar med att ta in en interim vd för att därefter ta nästa steg. Jag kommer att kvarstå som delägare i företaget och jag kommer även att finnas med på styrelsenivå, säger Mats Nilsson.

Claes Meldgaard kommer närmast från uppdraget som divisionschef och vd för SGN Sports, men han har också erfarenhet som vd för Team Sportia och ett förflutet inom Nike Skor och som sortiments- och inköpsdirektör hos Ica. Han tillträder sin tjänst den 2 juli.

Det är med stolthet och glädje som jag tar mig an utmaningen som VD för NilsonGroup, marknadsledaren inom skohandeln. Jag ser fram emot att fokusera på försäljning och digitalisering under 2018, säger Claes Meldgaard.

Björn Abild i sin tur kommer från tjänsten som vd hos Hemtex, men har även varit vd hos Expert och Team Sportia. Han är även styrelseordförande hos Woody Bygghandel AB.

Vi har planerat för denna satsning en tid och är nu mycket nöjda med att få både Claes och Björn till oss, båda har en gedigen bakgrund för dessa uppdrag, säger avgående vd:n Mats Nilsson.

Nilson Group består av kedjorna DinSko, Nilson Shoes, Skopunkten, Jerns, Radical Sports och franchisebaserade Ecco Stores. Man samlar samtliga butikskoncept på Feetfirst.se.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109