23948sdkhjf

Ikea erbjuder 700 att sluta

Har erbjudits en-två årslöner för att sluta hos möbeljätten.

Ikeas nedskärningar fortsätter och ny kan ytterligare 700 få lämna i spåren av omställningen till e-handel, rapporterar sajten 8 till 5.
Vi vill kunna fortsätta att växa på ett hållbart och kostnadseffektivt sätt, och för att kunna göra det måste vi se över hur vi arbetar och uppdatera vårt uppdrag för framtiden. I detta har alla anställda kanske inte tålamod och energi för att vänta tills den nya organisationen är på plats, säger Kaisa Lyckdal, kommunikatör på Ikea Inter Systems till 8till5.se.

Det rör sig om samtliga anställda inom Inter Ikea Systems, som ansvarar för Ikeas varumärke och koncept, i nederländska Delft och Sverige. De ska ha fått erbjudande om 12-24 månadslöner för att sluta på företaget.

Exakt hur den nya organisationen kommer att se ut är ännu inte klart. Men ”flertalet” anställda kan få ändrade arbetsuppgifter.
Känner man då att man inte vill gå in i den här perioden med ovisshet i arbetet med att möta framtiden, då kanske det finns någon som vill göra något annat och då erbjuder företaget ett alternativ, säger Kaisa Lyckdal.

Anne-Lie Dahl, representant för Unionenklubben på Ikea, Ikano och Inter Ikea:
– Just nu befinner vi oss i en jobbig och allvarlig situation. På ett eller annat sätt berörs ju alla i företaget av nedskärningarna, så klart mest de som kommer att bli uppsagda. Men även kolleger som ska jobba kvar och får nya befattningar eller arbetsinnehåll, säger hon till 8till5.se.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.076