23948sdkhjf

Första sportskon med grafen

Inov-8 lanserar världens första löparsko med gummi/grafen.

Forskare vid universitetet i Manchester och brittiska inov-8, har tagit fram en sportsko där man förstärkt gummimaterialet med grafén. Vid tester visar sig den grafenförsedda löparskon hålla för minst 1 600 kilometers löpning. Det sägs även vara vetenskapligt bevisat att skon klarar 50 procent hårdare slitage. Men det är inte bara hållfastheten som blivit bättre till följd av grafeninnehållet. Skon har även kunnat göras mer elastisk och lättare.  

Sportskon, vilken finns i tre modeller och ryms under samlingsnamnet G-series, är tillgänglig för förbeställning från den 22 juni och släpps på marknaden den 12 juli. 

Efter intensiv forskning, hundratals prototyper och tusentals testprov, både  fält och ilaboratorier, har forskarna och varumärkesägaren nu nått sitt mål.   

G-series utgörs av Mudclaw G 260, en sko konstruerad för att löpning på leriga berg och hinderbanor. Terra Ultra G 260, är framtagen för längre löpsträckor på hårt packat underlag. Och F-lite G 290, för crossfit idrottare som tränar inomhus på gym.

Varje sko innehåller grafenförstärkt gummi i yttersulan, och aramidfiber på ovansidan.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078