23948sdkhjf

Minskad framtidstro hos handlarna

Sällanköpshandeln pessimistisk – e-handlarna tror på framtiden.

Handlarnas framtidstro inför de kommande månaderna, uppmätt i Svensk Handels Handelsbarometer sjönk något under juli månad. Tron på framtiden har ökat sedan i mars men sjönk nu alltså 1,5 enheter till index 98,3. Tron är dock fortsatt hög i jämförelse med samma period förra året, i år låg den 2,1 enheter högre.

– När vi summerar det första halvåret har månadsindex endast en gång överträffat fjolåret. Detta är illustrativt för den osäkerhet som råder och de utmaningar som handeln står inför. Oro inför den digitala omställningen har varvats med nedgången på bostadsmarknaden, säger Karin Johansson, vd på Svensk Handel, i ett pressmeddelande.

Det är dock framförallt sällanköpshandeln som står för pessimismen i undersökningen där index minskade med 4,1 enheter. Dagligvaruhandelns framtidsförväntningar ökade med 0,9 enheter till 103,7 och e-handelns förväntningar ökade 0,3 enheter till 110,02 under juli.

Som tidigare rapporter visat är tron på den egna butiken fortsatt högre än för branschen i stort, även om den sjönk med 1,1 enheter under juli till ett index på 105,2.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079