23948sdkhjf

I hettans spår - de släpper in hundar i butiken

Här får hunden följa med in för att slippa den varma bilen.

Sommarhettan har slagit till med full kraft. Nu bjuder Bauhaus i Örebro in hundarna i butiken, för att de inte ska lämnas kvar i en varm bil.

– Det kommer in några hundar om dagen. De går i koppel som var som helst annars. Men de slipper sitta i bilen i den här värmen, säger Andreas Stillfors, varuhuschef på Bauhaus i Örebro till Metro.

Idén kom från en av de anställda, Annica Lubner som blev orolig för hundar som riskerade att lämnas kvar i stekheta bilar och frågade om de kunde släppa in hundarna i byggvaruhuset i stället.

Sagt och gjort: Andreas Stillfors satte snabbt upp en skylt framför butiken där det står: ”Bästa kund. Tag gärna med hunden från den varma bilen. Här får de gärna följa med in!”.  

Den har därefter hyllats av och delats över 4500 gånger på Facebook. Nu uppmanar varuhuschef Stillfors fler företag att följa deras exempel.

– Ja absolut om man har möjlighet. Jag kan förstå att till exempel mataffärer har svårt för det, eftersom de är livsmedelsföretag. Men på byggföretag och liknande tycker jag absolut att man ska göra så här, säger han till Metro.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127