23948sdkhjf

Elgiganten ska minska matsvinnet

Elektronikkedjan tar hjälp av Matsmart.

Elgiganten minskar matsvinnet med hjälp av ett samarbete med Matsmart, som kommer att sälja kaffe, té och choklad med kort, eller utgånget bäst-före-datum som annars skulle slängas.

Eftersom produkterna har kort eller utgånget bäst före-datum är de svåra att sälja i Elgigantens varuhus. Men självklart vill vi inte att utmärkta produkter slängs, det går emot allt vad vi står för i egenskap av ett ansvarstagande företag. Därför känns det fantastiskt att vi nu kan förlänga livslängden för de här produkterna med hjälp av Matsmart, samtidigt som kunder över hela Sverige kan fynda dessa till kraftigt pressade priser, säger Niclas Eriksson, vd på Elgiganten.

Bäst före-datumet är en garanti från producenten att varan håller samma kvalitet som vid tillverkningstillfället. Men ett paket choklad eller kaffe blir inte dålig bara för att bäst före-datumet är nära förestående eller har passerats.

– Samarbetet med Elgiganten visar att matsvinn uppstår i många olika branscher. Jag hoppas att fler aktörer följer Elgigantens miljösmarta exempel. Tillsammans kan vi göra stor skillnad för att bidra till en bättre miljö, säger Karl Andersson, vd på Matsmart.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062