23948sdkhjf

De ska möjliggöra kontantuttag i handeln

Nya avtalet gör att detaljhandlare kan bli av med kontanter.

Loomis ingår ett partneravtal med Schweizbaserade Sonect som utvecklat en plattform som innebär att kunder kan ta ut pengar i detaljhandeln från sitt bankkonto. Uttagen medför att kostnaderna för kontanthantering minskar för bankerna och att detaljhandlare kan bli av med kontanter.

"Det är ett väldigt nytt bolag vars lösning håller på att byggas in i bankernas system. Kunden kan via sin bank-app i mobilen se vilka butiker som är anslutna till tjänsten och sedan ta ut pengar från sitt bankkonto i butikerna. Både handlaren och Loomis får en ersättning för transaktionen", säger Loomis vd Patrik Andersson till Nyhetsbyrån Direkt.

Ersättningen till handlaren och till Loomis betalas av banken och möjliggörs av att den är lägre än den korttransaktionsavgift banken i stället skulle ha betalat till kontokortsföretaget.

"Det man inte pratar om så mycket är kostnaderna för Visa och Mastercard som är väldigt höga och det här är ett sätt att komma ifrån de avgifterna", säger vd:n och fortsätter:

"Dessutom har vi ett stort intresse av att få ut så mycket kontanter som möjligt i systemet. Det här är ett starkt komplement till att ha stora fysiska bankomater i mer mogna länder som Sverige, Norge, Danmark, Finland och så vidare. Vi ser även en stor möjlighet i många andra länder".

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079