23948sdkhjf

Apotea nära miljardgränsen

Rekordbra första halvår för nätapoteket.

Aptoea sprängde nästan miljardgränsen under första halvåret 2018. Försäljningen ökade med 36 procent till 940 miljoner kronor, jämfört med 692 miljoner kronor under motsvarande period 2017.

Dessutom slog antalet försändelser rekord, då man skickade ut drygt 2,8 miljoner paket den här perioden – runt 700 000 fler än samma period förra året. 

Vi är mycket nöjda med försäljningen hittills i år, även om vi varit lite begränsade fram till flytten som genomfördes i maj, och vårt mål att sälja för minst två miljarder i år ligger kvar, säger Pär Svärdson, vd för Apotea.

Under det andra kvartalet flyttade man in i sitt nybygda logistikcenter i Morgongåva på 38 000 kvadratmeter, som mer än sjufaldigade kapaciteten. Man har dessutom rekryterat ett stort antal medarbetare och är nu totalt uppe i 450 anställda, vilket är 130 fler jämfört med samma tidpunkt i fjol.

Flytten har gått bra och de nya lokalerna är oerhört viktiga för att vi ska kunna fortsätta växa och utvecklas. Nu har vi äntligen möjlighet att gasa ytterligare, säger Pär Svärdson.

Vi har under de senaste månaderna rekryterat fler nya medarbetare än någonsin tidigare. Det har gått bra, även om det kan vara en utmaning att hitta folk. Apotea är idag Heby kommuns största arbetsgivare. Vi kommer också att behöva göra ytterligare anställningar under året.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062