23948sdkhjf

Wesc i ekonomisk knipa

Streetfashionleverantören Wesc anlitar en finansiell rådgivare för att få ordning på sin hårt ansträngda ekonomi, meddelar företaget. Wesc har sedan en tid haft ekonomiska problem och likviditetssituationen fortsätter enligt delårsrapporten för årets första sex månader.

Omsättningen för perioden landade på 14,4 miljoner kronor (53,3) och rörelseresultatet uppgick till -17,4 miljoner kronor (-21,9).  
Bolaget konstaterar att rörelsekapitalet från den löpande verksamheten inte räcker för att täcka kapitalbehovet på tre månaders sikt.

Wesc har därför inlett kostnadsbesparingar och säkrat ytterligare finansiering från huvudägare.

”Därutöver pågår åtgärder för indrivning av fordringar som vid positivt utfall kommer ha en betydande positiv påverkan på likviditeten. Slutligen har bolaget anlitat finansiell rådgivare för att utvärdera ytterligare alternativ till kapitalanskaffning som kan ske genom utgivande av aktier, upptagande av räntebärande instrument eller lån”, skriver företaget som räknar en betydande resultatförbättring redan 2019.

– Wesc har haft en ansträngd likviditetssituation under flera verksamhetsår. Vidtagna åtgärder och omstrukturering har medfört att bolaget för närvarande endast har fem miljoner kronor i räntebärande skulder. Vid en normaliserad situation finns utrymme för att erhålla och upprätthålla en mer traditionell finansiering från kreditinstitut. Som situationen är nu får vi hantera finansieringsfrågan med alternativa lösningar, säger Theodor Dalenson, styrelseordförande i Wesc.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111