23948sdkhjf

Han satsar på nishat sportkoncept

Jönköpingshandlare lanserar ny sportbutik under namnet Spobik och har Cykelhuset med på tåget.

Spobik är namnet på tre fysiska sportbutiker i Jönköping samt webbutik med tillhörande lager och huvudkontor. Cykelhuset, med tre butiker i Göteborg och Uddevalla, blir också en del av den nya konceptet.

Bakom den nya satsningen står Peter Arvidsson som arbetat som sporthandlare i 20 år och som sedan i somras, efter avhoppet från Team Sportia, arbetar som fristående handlare. 

Namnet är en sammanslagning av sport och bikes och ambitionen är att erbjuda ett nischat sortiment, vara snabbfotade och "moderna" och inrikta sortimentet på huvudspåret cykel men även satsa på sporter som ishockey, löpning, längdskidor, sportelektronik samt sportkonfektion. Inom dessa produktgrenar ska  komplett sortiment erbjudas medan visa sporter lämnas därhän.

– Vi siktar på att tillhöra de vassaste i Europa. Vi ska erbjuda modern handel med en blandning av webbshop och fysiska butiker. Vi kommer enbart att jobba med de sporter där vi är experter, säger Peter Arvidsson, grundare och vd för Spobik i en kommentar.

Ambitionen är också att knyta samman näthandeln och de fysiska butikerna, och tjänster som att hämta och lämna e-handlade varor i butik ska erbjudas.

– Med dagens gränslösa handel och tillgänglighet med webben måste vi inse att vi konkurrerar med hela Europa. Vi måste därför se Europa som vår marknad och där ska vi tillhöra de allra bästa. Vår framgångsfaktor är tveklöst personalen som ser till att kunderna får den bästa rådgivningen och servicen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078