23948sdkhjf

Han ska ta Outnorth till nya höjder - e-handlare med ny vd

Han tar över på vd-posten på Egmont-ägda Outnorth.

Harald Ennen kliver på som vd för Outnorth och efterträder därmed Lars Nykvist som aviserade att han ämnade lämna bolaget tidigare i år.

Harald Ennen var tidigare vd  hos Netonnet, fram till mars 2016,  men har även ett förflutet från Brio och Order Nordic.

– Jag är otroligt glad att vi får en så erfaren person som Harald att ta över som vd för Outnorth. Harald har den rätta erfarenheten från e-handel och även styrkan att som vd, ta verksamheten vidare i rätt riktning och leverera på de mål och ambitioner som vi har. Jag ser verkligen fram emot vårt samarbete, säger Cato Broberg, styrelseordförande och ansvarig för e-handel inom Egmont Publishing

E-handlaren nådde en omsättning på nära 430 miljoner kronor i fjol.Egmont Publishing är sedan en tid tillbaka helägare av e-handlaren som har försäljning och verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Tyskland.

Egmont har stora visioner för e-handelsportföljen, där förutom Outnorth också Jollyroom, Bagaren & Kocken, Fjellsport, Med24 samt Nicehair ingår, och målsättning är att portföljen ska omsätta 500 miljoner euro år 2020. I dag omsätter e-handelssegmentet 300 miljoner euro.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078