23948sdkhjf

Så ser Uniqlo ut inifrån - premiär i veckan

På fredag öppnar Uniqlo butik i Stockholm. På torsdagen hölls en pressvisning och förhandstitt på butiken och Habit var på plats för en intervju med Sverigechefen Mikiya Kurosu.

Fredagen den 24 augusti öppnar japanska modejätten Uniqlo butik om 1 580 kvadratmeter fördelat på fyra våningar i Sverigehuset på Hamngatan 27 vid Kungsträdgården  i Stockholm.

På torsdagen hölls en smygtitt för press och Habit var på plats och fick en exklusiv intervju med Mikiya Kurosu, operativ chef för Uniqlo Sverige. Följ invigningen och få en rundtitt via Habits Instagram. 

På plats var även Tadashi Yanai, grundare av Uniqlo och styrelseordförande tillika vd för moderbolaget Fast Retailing Co. Ltd.  På Habits fråga om hur grundaren och vd Tadashi Yanai ser på konkurrensen och etableringen mitt i en pågående retailkris då många butiker tvingas stänga, nämnde han "spelare" som H&M och Ikea. 

- De behandlar vi med stor respekt. 
Men det är inte enbart retail som Uniqlo konkurrerar med, menar han, utan Amazon och andra "internetspelare", som han menade inte bara är konkurrenter utan senare kan bli samarbetspartner. 

När butiken öppnar på fredagen väntar bland annat  en ceremoni med bandklippning med Tadashi Yanai. Öppningsdagen ska firas med traditionella japanska Taiko-trumspelare gratis gåvor, prisutlottning och utvalda öppningserbjudanden.

Inför öppningen har Uniqlo haft en rullande kampanj runt hela Stockholms stad med ambassadörer som bland andra Hedda Stiernstedt och Jacob Muhlrad. Denna kampanj har visats på spårvagnen som går från Kungsträdgården ut på Djurgården, samt i alla tunnelbanestationer i innerstaden och på utvalda platser runt i staden. 

Det var i januari som Uniqlo aviserade planerna på att öppna butik i det så kallade Sverigehuset  i Stockholm. I somras aviserade modejätten att även en butik väntar i Köpenhamn.

Uniqlo har över 1 900 butiker i 19 länder, varav 7 i Europa. Sverige blir varumärkets 20:e marknad och annars finns kedjan med butiker i bland annat Japan, Australien, Belgien, Kanada, Kina, Frankrike, Tyskland, Hongkong, Indonesien, Malaysia, Filippinerna, Ryssland, Sydkorea, Spanien, Taiwan, Thailand, Storbritannien och USA.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079