23948sdkhjf

Smart lås lockar investerare

Efter framgångsrika pilottester bland e-handlare och leveransjättar lockar startup-företaget Latch nu till sig stora investerare.

Själva låset skiljer sig från andra så kallade smarta lås genom att inte fokusera på själva låset, utan på plattformen bakom. Produkten riktar sig heller inte till privatpersoner utan till fastighetsägare och de som behöver många lås på ett bräde.

I samband med den nyheten har fraktbolaget UPS inlett pilottester med e-handelsleveranser till byggnader som installerat det smarta låset. Även Walmart och Jet.com har ingått samarbete med Latch.
Företaget Brookfield Properties planerar också att installera Latch i alla sina flerfamiljshus som är under uppbyggnad. Det uppges skapa ”ett av världens största system med smarta lås”.

Affärsidén visar sig nu locka investerare. Latch har hittills tagit in 236 miljoner kronor i sin första runda. Tillsammans med flera av de tidigare investerarna har också riskkapitalbolaget Brookfield Ventures gått in med 630 miljoner kronor i Latch.

Pengatillskottet ska användas för geografisk expansion och fortsatt utveckling och tillväxt.

Artikeln är en del av vårt tema om Säkerhet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109