23948sdkhjf

Insamling av kosmetiskt avfall en succé

2,3 ton har lämnats in i Kicks-butiker i Stockholm. Nu utökas satsningen till fler kommuner.

Sedan våren 2017 har stockholmarna kunnat lämna in kosmetikrester och använda förpackningar i ett urval av Kicks butiker i Stockholm. 2,3 miljoner ton kosmetiskt avfall har samlats in och skickats vidare till återvinning.

Pilotprojektet ”Hållbarhetsinitiativet”, som är ett pilotprojekt i samarbete med Stockholm Vatten och Avfall, väckte ett så stort intresse bland såväl kunder som landets kommuner att det kommer att fortplantas till Kicks-butiker i fler kommuner. Näst på tur är butiker Haninge och Huddinge, där även SRV återvinning deltar i projektet.

– Vi vill fortsätta att öka kunskapen om att vissa förbrukade skönhetsprodukter klassas som farligt avfall, och därför inte ska kastas med vanliga sopor, och vi vill förenkla vardagen genom att erbjuda möjligheten att lämna in detta kosmetiska avfall i våra butiker då alla inte enkelt kan ta sig till en miljöstation eller återvinningscentral. Vi har butiker i runt 90 kommuner i Sverige, och vi för diskussioner om samarbete med flera kommuner just nu, säger Åsa Fredriksson Jedeskog, hållbarhetsspecialist och ansvarig för projektet på Kicks.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125