23948sdkhjf

Unga akademiker vill jobba på Ikea

Bara Google lockar mer.
Flera svenska företag hamnar i toppen när studenter och unga akademiker i början av sin karriär får lista arbetsgivare i Sverige – nykomlingar för i år är Ica som placerar sig på plats nio och Tetra pak som kvalar in på tiondeplatsen. Högst på listan hamnar Google och efter dem ligger Ikea.

I rankingen, som sammanställs av Academic work och undersökningsföretaget Kantar Sifo, har 14 000 personer deltagit. Deltagarna har rankat arbetsgivarna utifrån rykte, framgång på marknaden och huruvida arbetsgivaren är attraktiv eller ej.

– Många av företagen på topp tio-listan uppfattas som marknadsledande och innovativa inom sin bransch, vilket kandidaterna förknippar med utvecklingsmöjligheter och chans att växa tillsammans med företag, säger Isabelle Ahlman, Insights manager på Academic work, i en kommentar.

Sammanlagt finns sex svenska bolag på listan, där Ikea tar andraplatsen och Spotify tredjeplatsen. Ovanför Ica och Tetra pak ligger speltillverkaren Dice på en sjundeplats och Volvo tar en åttondeplats. Se hela listan nedan.


    Topp tio
  1. Google
  2. Ikea
  3. Spotify
  4. Tesla
  5. Microsoft
  6. Apple
  7. Dice
  8. Volvo
  9. Ica
  10. Tetra pak
  11. Källa: Academic work
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126