23948sdkhjf

Kaoset efter bomben hos Coop

Alla öppna livsmedel har fått slängas och många i personalen har jobbat hela natten. ”Explosionen tog med sig hela ytterväggen. Knappt en orkidé finns kvar i blomavdelningen”, säger butikschefen.

Det var klockan 22.38 i går som en kraftig sprängladdning gick av i bankomaten intill entrén hos Stora Coop i Åkersberga norr om Stockholm. Butiken var stängd och personalen hade hunnit hem.

Explosionen var enorm. Bankomaten flög 100 meter och många i personalen som bor en bra bit i från butiken kände av vibrationerna. Jag är förvånad om gärningsmännen inte skadade sig själva. Så kraftig var smällen, säger butikschefen Fredrik Hartzell till Fri Köpenskap.

Explosionen sprängde inte bara bort ytterväggen, hela blomavdelningen och delar av frukt och grönt samt delikatessavdelningen. Flera vattenrör följde också med i smällen.

Det tog ett tag innan vi kunde stänga av vattnet så det var extremt mycket vatten inne i butiken.

Flera ur personalen har tillsammans med städ- och byggfirmor jobbat hela natten för att återställa butiken.

Man märker hur fantastisk personal man har när så många ringde och hjälpa till direkt. Det här är nog den bästa erfarenheten inom team building som jag har varit med om.

Klockan 7 i morse kunde butiken öppna som vanligt. En provisorisk vägg är rest och butiken är rengjord och uppfylld.

Smällen var så kraftig att alla takplattor lossnade av vibrationerna. En hel del damm spreds i butiken så alla öppna livsmedel har fått slängas. Vi har haft en hel del att göra men vi är nu till 97 procent i full drift.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125