23948sdkhjf

Svenska kedjan ska expandera i Danmark

Planerar flera nya butiker på andra sidan sundet.

Biltema har i dag 140 varuhus i de nordiska länderna. Och många fler planeras. Strategin är att köpa tomtmarken, bygga med högsta kvalitet samt sedan själva äga och förvalta varuhusen på bästa sätt.

I dag har Biltema 11 danska varuhus och gjorde förra året sitt bästa resultat hittills i Danmark med intäkter på 22 miljoner kronor, skriver Jyllands-Posten.

Och nu planerar kedjan alltså att öppna ännu fler varuhus. 

– Vi drömmer hela tiden om att öppna fler varuhus och nu har styrning i modellen för det. Så det är bara att hitta bra lokaler med bra lägen, säger Jacob Møller, vd för Biltema i Danmark i ett pressmeddelande.

Planen går ut på att Biltema ska äga både marken, bygga varuhusen och driva dem själva och för att lyckas med det har företaget startat sitt egna fastighetsbolag. 

I dag äger Biltema Real Estate en majoritet av alla varuhus. Det innebär att bolaget totalt äger 800 000 kvadratmeter, ytterligare 200 000 kvm är under byggnation eller planeras kommande år. Därmed med kommer Biltema nå ett viktigt delmål, 1 miljon kvadratmeter. Det gör Biltema till en stor fastighetsaktör i Norden.

Med sina 140 varuhus är Biltema också en av de största detljhandelskedjorna i Norden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094