23948sdkhjf

Nytt försäljningsrekord väntas på Black Friday

Black Friday den 23 november 2018 förväntas bli en ny rekorddag för både e-handel och fysiska butiker, spår oberoende prisjämförelsesajten Pricerunner.

Årets stora shoppinghändelse närmar sig och Pricerunner märker redan att butikernas förberedelser pågår febrilt.

– E-handlarna bokar annonser för fullt. Vi förväntar oss fler och bättre erbjudanden än tidigare år, säger Nicklas Storåkers, vd för Pricerunner.

Men span på 1 648 000 produkter från 5 600 butiker jämför Pricerunner idag priser från butiker i 25 länder.

– Det kommer att bli en galen shoppingdag, den totala försäljningen kommer att växa med 20 procent i år. Black Friday kommer därmed befästa positionen som årets största shoppinghändelse. Eftersom många smygstartar ett par dagar före och reorna fortsätter ända till måndagen handlar det egentligen om en hel shoppingvecka, säger Nicklas Storåkers.

"2017 fortsatte Black Friday att växa kraftigt även om tillväxttakten var lägre än 2016. Antalet transaktioner ökade med 14 procent och den totala försäljningen ökade med 20 procent jämfört med föregående år. Antalet kreditkortsköp ökade med 41 procent jämfört med 2016", skriver Pricerunner i ett pressmeddelande.

I år kommer dock Black Friday att få konkurrens från Singles Day den 11 november, en ny shoppingdag inspirerad från Kina som växer som readag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095