23948sdkhjf

Brothers vd lämnar - efterträdare rekryteras internt

Modekoncernen RNB möblerar om i koncernledningen och Peter Bondelid lämnar vd-posten för modekedjan Brothers.

Han efterträds på posten av Lina Söderqvist som i november i fjol rekryterades till posten som vd för Departments & Stores och som ansvarig för koncernens verksamheter på varuhuset NK. Hon arbetade dessförinnan som marknadschef hos Åhléns. 

Lina Söderqvist  tillträder vd-posten på Brothers 16 oktober och efterträds i sin tur av Yvonne Magnusson som blir tillförordnad vd för Departments & Stores.

Hon var tidigare vd för Cervera och var då även ledamot i varuhusets företagarförening och ska ha god inblick i hur affärsmodellen för NK-verksamheten fungerar. Hon har även ett förflutet från detaljhandelskedjor som Gallerix och K-rauta.


-- Utveckling och förnyelse av ledarskapet i verksamheternas nyckelroller är viktigt för att åstadkomma den kontinuerliga förändring som är nödvändig. Vi får genom förändringen bättre utväxling av Linas spetskompetens inom marknadsföring, säger Magnus Håkansson, vd och koncernchef i RNB Retail and Brands.

Peter Bondelid har arbetat som vd för herrmodekedjan i fem år och lett Brothers från ett rörelseresultat om -45 miljoner kronor till ett rörelseresultat om +23 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078