23948sdkhjf

Så ska Jollyroom undvika paketkaos - mångmiljoninvestering i sorteringsterminal

E-handlaren investerar i automatiserad paketsorteringsterminal för att bättre parera högt försäljningstryck och undvika sena och uteblivna leveranser.

E-handelsföretaget Jollyroom investerar 10 miljoner kronor i en egen automatiserad paketsorteringsterminal och kan därmed minimera antalet mellanhänder i kedjan. Investeringen väntas förkorta leveranstiderna med upp till två dygn för kunderna och den nya anläggningen kan hantera upp till 5000 kolli i timmen. Terminalen ska vara i full drift inför julhandeln 2018.

– I julhandeln 2017 skickade vi merparten av våra paket via Postnords Härrydaterminal utanför Göteborg. Vi skickade godset inom rimliga ramar men Postnord hade felberäknat terminalens kapacitet vilket resulterade i att stora mängder paket blev försenade. Våra volymer hade helt enkelt blivit för stora för Härryda att hantera, säger Ole Sauar, vd på Jollyroom i en kommentar.

Leverantören av Jollyrooms nya paketsorteringsanläggning är SGA Conveyor Systems. 

– Det är klart lönsamt för stora e-handlare att själva sortera sitt gods i steg ett, och återbetalningstiden för en investering är ofta relativt kort. Vinsten kommer i form av lägre fraktkostnader och reducerade lönekostnader internt eftersom färre händer behöver hantera godset, säger Tommy Klasson, vd och ägare av  SGA Conveyor systems.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109