23948sdkhjf

"Dags att vi slutar konkurrera med varandra"

Pierre Lindekrantz bolag har ingått i Assa-koncernen sedan 2009 men opererat under egen flagg. Nu är det slut på det.

Portsystem 2000 består av ett sextiotal anställda och är specialister på kundanpassade lösningar för bland annat takskjutportar, vikportar, snabbrullportar, dockning och service.

Efter Assa Abloys uppköp av bolaget 2009 har man fortsatt sin verksamhet i egen regi. 

Men från och med januari 2019 integreras Portsystems verksamhet i den svenska delen av Assa Abloys Entrance Systems-divisionen.

– Våra respektive erbjudanden till marknaden är ganska snarlika, men nu är det dags att vi slutar konkurrera med varandra och istället utnyttjar möjligheterna till skalfördelar och effektivare flöden, säger Olof Aurell, landschef för Assa Abloy Entrance Systems Sverige.

Portsystems kontor i Jönköping kommer att bli ett av sex driftställen i Assa Abloys Entrance Systems Sveriges struktur, tillsammans med kontoren i Landskrona, Göteborg, Örebro, Stockholm och Umeå.

Pierre Lindekrantz, vd för Portsystem 2000, fortsätter i sin roll året ut och han kommer sedan arbeta tillsammans med Assas Olof Aurell under första halvan av 2019 för att säkerställa lanseringen av den nya organisationen.

 – Det här är helt rätt affärsbeslut och det är det bästa för både kunderna och Assa Abloys, kommenterar Portsystems Pierre Lindekrantz.

Artikeln är en del av vårt tema om Säkerhet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094