23948sdkhjf

3 av de 5 största kameratillverkarna väljer svensk intelligens

"Bara Panasonic och Avilon kvar nu"
Sedan tidigare har den svenska AI-leverantören för smarta kameror, Irisity, kritat avtal med Hikvision och Samsung. Nu har även kinesiska jätten Dahuas valt Irisitys AI-lösning för sina intelligenta kameror. 

– Återstår gör Panasonic och Avilon för att nå samtliga top five bolag, säger Irisitys vd Marcus Bäcklund till Skydd & Säkerhet.

– Vi för även samtal och förhandlar med ytterligare några internationella kamerabolag lite längre ner på listan. 

Kinesiska Dahua är världens näst största leverantör av videoövervakningsprodukter och tjänstelösningar. 

–  Att ett världsledande kamerabolag som Dahua vill integrera vår AI, är ett tydligt bevis på att vi ligger i framkant av denna utveckling, säger Victor Hagelbäck, CTO på Irisity.

Hittills har intresset varit starkt för Irisitys teknologi. Detta trots att de största bolagen själva har en omfattande R&D*.

–   Det är uppenbart att kameror inte kommer levereras utan intelligent mjukvara framledes. Och det är lika uppenbart att vi sticker ut med framför allt vår unika machine learning som vi byggt upp under tio år i Skandinavien i mycket ombytliga väder och ljusförhållanden, säger  Marcus Bäcklund. 

* Research and development

Detta är Irisity
Irisity hade en omsättning på 35 miljoner kronor 2017, resultatet var minus 3 miljoner kronor. Bolaget uppgraderar såväl befintliga som nya övervakningskameror och bevakningssystem från passiva till larmande enheter. Detta med hjälp av AI och proaktivt arbetande och självlärande algoritmer. 

Artikeln är en del av vårt tema om Säkerhet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.517