23948sdkhjf

WeSC:s dotterbolag på väg ur rekonstruktion - ackord fastställt

På fredagen fastställde Stockholms tingsrätt hur mycket av skulderna som skrivs ned.

Nu har ackordet för WeSC:s dotterbolag We International fastställts och bolagets externa skulder om cirka 7,5 miljoner kronor väntas bli nedskrivna med 75 procent till knappt 2 miljoner kronor som ska utbetalas till borgenärerna inom ett år.

Det börsnoterade streetwearbolaget har sedan 23 november i fjol varit i rekonstruktion som nu ska upphöra i samband med att beslutet vinner laga kraft den 19 oktober.

Enligt ett pressmeddelande ska bolaget fokusera på bygga upp verksamheten igen efter vad som beskrivs som "en lång och kostsam process som har resulterat i åtskilliga utmaningar i affärsverksamheten under det gångna året".

Även i moderbolaget WeSC har överenskommelser träffats med borgenärer sedan tidigare om nedskrivning av fordringar.

- Det är uppenbart att detta kommer att ha positiv effekt på resultatet, vilket kommer att avspeglas under andra halvåret 2018. Vi har anpassat kostnader på ett sätt som gör att vi kan nå lönsamhet redan vid relativt låga försäljningsvolymer. Nu återstår arbetet med att bygga upp försäljning och marginaler med en affärsstrategi som inte enbart bygger på enskilda distributörer på enskilda marknader. Det är visserligen en utmaning i nuvarande klimatet på retailmarknaden men förutsättningarna för att lyckas är bättre än på flera år, säger Marcus Hyltbring, vd och försäljningschef för We International.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.067