23948sdkhjf

Willys stäms av facket

Förbundet och målsägande kräver totalt 700 000 kronor i skadestånd för vad som beskrivs som en lång rad brott.

Axfoods vinstmaskin Willys stäms av Handelsanställdas förbund. Enligt facket och den målsägande kvinnan ska det röra sig om trakasserier, kränkningar och andra brott både mot den anställde själv och hennes ställning som fackföreträdare.

– Vi kan inte kommentera detaljer eftersom processen är igång och ärendet är på väg upp i domstol, säger Jens Lundberg, pressekreterare på Handelsanställdas förbund till Fri Köpenskap.

Enligt stämningsansökan som Handelsnytt tagit del av ska arbetsgivaren bland annat ha vägrat att acceptera ett läkarintyg och kvinnans önskemål vid schemaläggning. Kränkningarna ska ha syftat till att förmå henne att säga upp sig och enligt juristen ska arbetsgivaren velat skada den anställde för att hon varit en stark facklig företrädare.

– Vi har inte hunnit ta del av stämningen ännu så vi kan inte kommentera ärendet i dagsläget, säger Johanna Eurén, kommunikationsansvarig på Willys till Fri Köpenskap.

Förutom kvinnans anspråk på 400 000 kronor kräver facket skadestånd på 300 000 kronor.

– Vid sidan av andra kränkningar så anser vi att hon har särskilt påverkats på grund av sin ställning som förtroendevald. Detta kan skada oss i möjligheten att välja företrädare och därför är det rimligt att yrka skadestånd, säger Jens Lundberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078