23948sdkhjf

Stormen mot Mathem växer

Sex av tio kassar hos Mathem är för varma enligt Aftonbladets mätningar, men kedjans egna mätningar visar annat.

I Aftonbladets granskning i går berättade anställda och tidigare anställda hos Mathem om en rad oegentligheter. Nu fortsätter stormen då tidningen publicerar egna temperaturmätningar mellan den 11 och 25 september. Sex av tio kassar var för varma i undersökningen.

– Jag kan inte kommentera undersökningen eftersom jag inte vet hur den har gått till. Jag har begärt att få titta på vilka bilar och leveranser de mätt, säger Tomas Kull, vd på Mathem till Fri Köpenskap.

Enligt Aftonbladet var de högst uppmätta temperaturerna från olika leveranser direkt när de fick kassarna:

  • Lax: 16,3 grader.
  • Köttfärs: 13,7 grader.
  • Mjölk: 13 grader.
  • Kyckling: 11,5 grader.

Mathems egna undersökning som Tomas Kull satt i verket direkt efter Aftonbladets publicering visar på andra siffror. Bland företagets 242 kylbilar har en procent haft oacceptabla temperaturer vid enskilda tillfällen.

Vi har fått enstaka problem i enstaka bilar under den varma sommaren och det är mitt jobb som vd att förhindra så där tar jag fullt ansvar. Men det är extrema undantag.

Personalen har gått igenom samtliga temperaturmätare mellan den 1 och 10 oktober.

Mer har vi inte hunnit ännu eftersom allt måste gås igenom manuellt. Vi har mätare i bilarna och får loggar varje timme.

Det finns inga exakta gränser för vilka temperaturer bilarna får vara men de egna undersökningarna visar att Mathems snittemperatur max legat på 8,8 grader under en dag.

Denna bil tar vi ur drift, och samma med sex andra som haft snittemperaturer mellan 6,2 och 7,3 grader. Det är inte alls några extrema temperaturer utan snarare extrema försiktighetsåtgärder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079