23948sdkhjf

Apotea inför avgaskrav för fraktbolagen

”Men vi har inte berättat det för fraktbolagen än”, säger vd:n Pär Svärdson.

Apotea tänker införa avgaskrav för fraktbolagen som vill komma till företagets terminal, avslöjar vd:n och grundaren Pär Svärdson i en färsk podcast.

Det är i det senaste avsnittet av Postnords podcast Logistik och Supply Chain som Pär Svärdson förklarar att den framgångsrika e-handlaren som en del av sitt hållbarhetsarbete tänker öka kraven på transportbolagen.

– De får bara komma med euroklassade lastbilar, annars är de inte välkomna till Apoteas lager och hämta paket.

– Men vi har inte berättat det för fraktbolagen än, tillägger Svärdson.

Pär Svärdson betonar att hållbarhetsfrågan blir allt viktigare och redan är det för Apotea.

– Vi jobbar jättemycket med den frågan.

Magnus Lindskog, produktionschef på Postnord TPL, medverkar i samma podcastavsnitt. Han håller med om att hållbarhetsfrågan kommer att bli allt viktigare, även för TPL-aktörer (tredjepartslogistik), och tror att det så småningom kommer att leda fram till en brytning mellan instant gratification-attityden och vad den inställningen får för konsekvenser på miljön.

– Black friday innebär en enorm peak. Visst går det att bygga infrastruktur för att klara det, men vad göra alla de resurserna årets 364 andra dagar? Kanske kan vi nyttja kapaciteten bättre genom att hitta utjämningar, och där tror jag att hållbarhetstankarna kommer att leda till en del sådana utjämningar, säger Lindskog.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125