23948sdkhjf

Ellos samlar heminredningen i nytt storlager 

Bockasjö har fått uppdraget att bygga ett nytt logistikcenter till Ellos group.

Ellos home är Ellos varumärke för heminredning och textilier. Nu ska verksamheten organiseras om, från att ha legat utspridd på fem olika platser, till att samlas på 35 000 kvadratmeter i Viared i Borås. 

Hyresvärd blir Bockasjö, som kommer att uppföra byggnaden. I den första etappen skapas en uthyrningsbar yta på 35 000 kvadratmeter. Dessutom har man avtalat om en option på en tillbyggnad med 18 000 kvadratmeter. Den första etappen ska stå klar för inflyttning om ett år. 

För ändamålet har Bockasjö köpt 95 000 kvadratmeter mark av Borås kommun. Detta ytterligare ett steg i Bockasjös tillväxt. Bara under 2018 har man byggt fem nya logistikfastigheter på sammanlagt 110 000 kvadratmeter i Västerås, Örebro och på Hisingen. 

– Vi ser det här projektet som ett prestigeprojekt och att Ellos valde oss som partner gör oss stolta. Efterfrågan på logistikbyggnader ökar starkt. Det beror dels på den ökande e-handeln, som projektet med Ellos Group är ett bevis på, men också utfasning av äldre byggnader som ersätts med nya, säger Joakim Hedin, vd på Bockasjö, i ett pressmeddelande. 

Målet med att centralisera lagerverksamheten är att Ellos ska kunna skapa bättre kostnadseffektivitet, samtidigt som man kan förbättra logistikservicen till kunderna i en tid när heminredningsförsäljningen ökar online. Omsättningen för Ellos home är på väg över en miljard. 

– Heminredning är i värde en av de största marknaderna i Norden. Då konsumenternas köpbeteende nu har nått en tipping point förväntar vi oss att onlinetillväxten snarare tilltar över tid. Vi måste också komma ihåg att digital natives nu börjar bli 30 år och går in i en livsfas när de ska sätta bo. Ellos group har redan idag en mycket stark position inom heminredning online och investerar nu för att kunna ta en stor del av den framtida marknadstillväxten. Med denna etablering får vi ännu bättre möjligheter att införa mer precisa och snabbare leveranser, erbjuda ett bredare sortiment och bibehålla en service i toppklass, säger Ellos groups vd Hans Ohlsson. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094