23948sdkhjf

Stor City Gross begärd i konkurs

Malmöbutik har inte betalat hyran på ett år.

En av Malmös allra största butiker, City Gross i Rosengård har begärts i konkurs av värden Trianon på grund av obetalda hyror, det skriver Skånska Dagbladet.

Anledningen till de obetalda hyrorna är en tvist som uppstod förra året som Fri Köpenskap skrev om då. Sedan dess har inte hyran betalts och nu ligger de obetalda hyrorna på 10 miljoner kronor. Konkursansökan gäller obetald hyra på 8 miljoner kronor under perioden 1 december 2017 till 30 september i år.

– Jag måste säga att vi är förvånade över Bergendahls och ledningens låga nivå på affärsmannaskap. Eftersom hyran inte är betald ser vi kontraktet som förverkat, säger Olof Andersson, vd för Trianon, till Skånskan.

Bergendahls delar inte Trianons syn på det hela

– Vi har agerat helt juridiskt korrekt och fått rätt i alla instanser hittills, säger Robert Olsson, ansvarig för information och HR på Bergendahlsgruppen till Skånskan.

Enligt Robert Olsson beror inte den obetalda hyran på bristande betalningsförmåga utan på den pågående tvist som uppstod när kontraktet för butiken på Rosengård förra sommaren överläts till bolaget Rosengårds Centrum Storlivs, som ingår i Bergendahlsgruppen..

– Vi har agerat helt juridiskt korrekt och fått rätt i alla instanser hittills, säger Robert Olsson till Skånskan.

– Det pågår redan en process där hyresvärdens fordringar har bestridits och ska prövas av domstolen. Nu verkar Trianon vilja underminera möjligheten för oss att bedriva verksamhet inom Rosengårds Centrum.

Trianon säger sig även ha långt gångna förhandlingar med en lågprisaktör för etablering i Rosengård.

Konkursförhandlingen ska hållas den 6 november i Malmö tingsrätt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094