23948sdkhjf

Ökad jämställdhet mål inom bygghandeln

Hot och trakasserier stör en i övrigt positiv bild

En undersökning visar att tre av fyra medarbetare inom byggmaterialhandeln känner sig nöjda med sin arbetssituation. Området med störst förbättringspotential är utveckling och karriär. Behovet av utvecklingsmöjligheter och chans till att växa i företaget är som störst för personer mellan 20–35 år.

Byggmaterialhandlarna har låtit genomföra en undersökning bland de anställda i sina medlemsföretag. Undersökningen ger totalt sett en god bild av branschen och visar att medarbetare trivs på sin arbetsplats, med sina arbetsuppgifter och kollegor. Branschen upplevs mer positiv jämfört med genomsnittet i motsvarande undersökningar hos andra företag inom privat sektor. 1 802 personer över hela landet besvarade enkäten, vilket motsvarar cirka en tiondel av alla anställda i branschen. En fjärdedel av dessa är kvinnor.

Undersökningen visar att området med störst förbättringspotential är utveckling och karriär. Behovet av utvecklingsmöjligheter och chans att växa i företaget är som störst för personer mellan 20–35 år.

– Vi ser att anställda inom branschen vill bidra till en förändring som till exempel att arbeta för en mer jämställd och mindre hård kultur. De ser vikten av en digital utveckling och närvaro på social media och de vill kunna påverka och jobba med nya idéer, säger Monica Björk, vd på Byggmaterialhandlarna.

I undersökningen framkommer även att det förekommer hot och trakasserier, något som gäller medarbetare inom handel generellt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062