23948sdkhjf

De öppnar retail-lab i nya Gallerian

Morgondagens handel ska testas i realtid

Isabella Löwengrips företagsprojekt Nordic tech house öppnar upp ett teknologiskt testlab för butiker och varumärken i nya Gallerian. 900 kvadratmeter testyta för morgondagens handel. 

– Inom retail har det fram till nu varit så mycket gissningar, men man kan göra så mycket spännande saker med data. Med det här retaillabet kommer vi få riktiga svar på hur folk beter sig och vad de vill ha, säger Carolin Solskär från Nordic tech house till Dagens Handel. 

Hon kommer närmast från Microsoft och blev nyligen rekryterad av grundarna, bland andra vd:n Viktor Lundqvist. 

– Det kommer att vara som en vanlig butik med varumärken där det finns sensorer och tester av nya tekniker till exempel nya betallösningar, säger Carolin Solskär. 

Så allmänheten kommer att vara försökskaniner?
– Ja, lite så. Sedan vill man att folk ska bete sig på ett naturligt sätt för att kunna utföra testerna. Det får inte bli någon låtsasshopping, utan de ska handla på riktigt. Därför vill vi att det ska vara som en riktig butik där vi fortfarande mätar. 

Andra saker som kan mätas är hur kunderna rör sig i butikerna, vilka saker man tar upp och tittar på, om man handlar på plats eller om man går online och handlar istället. 

Nordic tech house kommer även att flytta själva kontoret från Stureplan till nya Gallerian. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125