23948sdkhjf

Ännu en Ica-butik läggs ned

En vecka sedan sist – nu går nästa Ica-butik i graven.

För en vecka sedan kunde tidningen Fri Köpenskap avslöja att Ica Nära-butiken i Ullånger mellan Sundsvall och Örnsköldsvik gått i konkurs. Nu kommer nästa smäll. Det rör sig om Ica Nära-butiken i stadsdelen Östertälje i Södertälje. Orsaken är dålig lönsamhet under en längre tid.

– Konkurrensen på marknaden är väldigt hård och som liten butik kan det vara svårt att hänga med. Vi har gjort vårt bästa för att vända skutan och kunderna i området är lojala men tyvärr för få, säger Patrik Ekstrand, som driver butiken som vd, till Fri Köpenskap.

Den 22 november blir sista försäljningsdagen.

– Det känns vemodigt att svika kunderna. Det är en anrik butik med en lång och spännande historia.

Butiken drevs länge som Lindbloms livs, men köptes upp av Ica centralt för omkring fem år sedan. Patrik Ekstrand har drivit butiken i ett par år.

– Mycket, mycket tråkigt men i slutänden så kan man bara göra det bästa av situationen. Full fart hela vägen fram för att lämna så bra som möjligt.

Vad vill du göra härnäst?

– Dagligvaruhandeln är en livsstil och den vill jag inte lämna. Jag får försöka suga åt mig så mycket kunskap som möjligt för att stärkas. Ambitionen är att fortsätta driva butik.

Omsättningen har ökat och förlusterna minskat de senaste åren, men det har inte räckt. Nu väljer Ica att lägga ned butiken i Östertälje. Foto: Privat

Läs mer om: Ica
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078