23948sdkhjf

Hunkydory i konkurs – igen

Men varumärket kan leva vidare.

Det var i mitten av juli förra året som klädföretaget Hunkydory försattes i konkurs. Varumärket skulle dock leva vidare enligt grundarna. Nu har ytterligare ett bolag försatts i konkurs, avslöjar branschtidningen Habit. Den här gången är det Hunky Dory Studio, där konkurs inleddes den 13 november. Men det betyder inte nödvändigtvis slutet för varumärket Hunkydory nu heller.

– Varumärket ligger i ett annat bolag och nu undersöker vi möjligheterna för verksamheten att fortsätta på annat vis, vilket vi har förhoppningar om ska kunna ske inom kort, säger konkursförvaltare Nils Åberg från advokatfirman Carler till tidningen Habit.

Även förra året fanns förhoppningarna kvar om att kunna driva bolaget vidare.

– Det här är vår bebis, vårt livsverk som vi arbetat med i mer än 20 år och drivit upp på egen hand till att omsätta nära 130 miljoner och det är inget som vi tänker ge upp. Vi, jag och Christopher Bjercke, ska fortsatt driva varumärket vidare i det nya bolaget Hunkydory Studio, sa Ulrika Bjercke till Habit då.

Ägarna och grundarna av Hunkydory, Ulrika och Christopher Bjercke, har vid samma tidpunkt som konkursen förra veckan F-skattregistrerat ett bolag som skapades 2017 som bland annat ska ägna sig åt ”framtagning av kläder, skor och accessoarer såsom smycken, skärp, scarfs samt därmed förenliga produkter”. Det nya företaget för enligt konkursförvaltaren ingen konversation om överlåtelse av varumärket.

Habit har sökt Hunkydory för en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078