23948sdkhjf

Klassisk saluhall återinvigd

Nyöppnar efter omfattande renovering med flera restauranger och handel.

Anrika Uppsala saluhall från 1909 har öppnat efter en omfattande renovering. Svenssons Krogar förvärvade saluhallen 2013 och presenterar nu en nygammal destination som ska erbjuda handel, krogar, kafé, nöjen och ett konstgalleri som har öppet från tidig frukost till sen kväll.

– En riktig, levande saluhall är verkligen något efterlängtat i Uppsala, säger David Åström, vd för Svenssons Krogar, som har drivit en rad verksamheter i byggnaden sedan 1997.

– Med mat- och dryckesupplevelser vill vi bidra till att göra Uppsala till en ännu mer attraktiv stad. En levande saluhall är en viktig pusselbit i det arbetet.

På restaurangsidan finns amerikansk-asiatiska krogen Jay Fu’s, ett nytt kafé med utsikt mot Domkyrkan, ett bageri med pizza och viner samt en sushirestaurang. 

Utomhusrestaurangen Åkanten har glasats in och kan nu erbjuda julbord utmed Fyrisån. Högst upp i saluhallen ligger festvåningen Hyllan med plats för upp till 450 gäster.

Därtill huserar Svenssons Krogars nystartade kockskola som drivs tillsammans med Lernia. Kvällstid förvandlas lokalen till en matstudio där privata sällskap och företag lagar mat tillsammans med kockar.

Svenssons krog öppande i Uppsala 1991 och nu finns även restaurangerna Stationen, Aalto’s, Jay Fu’s, Frenchi, Åkanten och festvåningen Hyllan i restaurangkoncernen som omsätter drygt 135 miljoner kronor. I vår väntar ännu en restaurangetablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078