23948sdkhjf

Så vill fastighetsägare modernisera paketutlämningen

Atrium Ljungberg ger en känga åt traditionell paketutlämning för e-handeln och blir postombud i köpcentrumlokaler.

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg öppnar Leveriet som blir paketutlämning i butiksmiljö med enligt fastighetsbolaget serviceinriktad och kunnig personalstyrka.

Satsningen, som är ett nytt koncept med syfte att integrera den växande e-handeln i de fysiska miljöerna, öppnar i Sickla i Stockholm den 29 november och Mobilia i Malmö den 4 december. Ambitionen är att tjänsten ska utökas till fler städer.

– Detaljhandeln förändras i och med e-handelns utveckling. Det är en spännande tid och vi på Atrium Ljungberg vill vara med och driva utvecklingen där den fysiska handeln och e-handeln integreras. Vi är övertygade om att den fysiska platsen, där människor möts, kommer att fylla en oerhört viktig roll i samhället och vara avgörande för detaljhandeln även i framtiden, säger Annica Ånäs, vd för Atrium Ljungberg i en kommentar.

Fastighetsägaren menar att många paketutlämningar inte varit värdiga med brister som långa väntetider och trånga utrymmen.

I fastighetsägarens nya satsning ska kunden förutom att hämta paket även kunna åtnjuta tilläggstjänster som provrum, paketinslagning och möjlighet att göra sig av med otympligt emballage.

Därtill erbjuds e-handelsaktörer möjlighet att visa och ställa ut produkter i lokalerna och agera logistikhubb för e-handlare och andra aktörer som behöver ett så kallat utskjutet lager.

Satsningen sker i samarbete med Ericssons nya globala standard för logistik och leveranshanteringssystemet LogTrade.

Ny teknik gör det, enligt fastighetsägaren, möjligt att ta emot leveranser från vilken transportör som helst. Initialt sker frakthantering med Postnord, DB Schenker och Best Transport men det ska utökas till att omfatta fler transportörer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127