23948sdkhjf

Ica säger upp personal

Ica Sverige omorganiserar på huvudkontoret. Personal tvingas gå.

Vid sidan av flytten av huvudkontoret i Solna genomför Ica Sverige nu en större omorganisation. Förändringarna kommer att innebära att vissa anställda tvingas gå, vilket Icanyheter var först med att berätta.

Exakt hur många personer som berörs vill Anders Svensson, vd på Ica Sverige inte avslöja när branschtidningen Fri Köpenskap når honom.

– Vi kan inte svara på det i dagsläget eftersom arbetet pågår. Vi ska omfördela kostnader till nya investeringar och kompetenser, och antalet tjänster är en del. Det kommer sannolikt leda till att vi har färre positioner i delar av organisationen. Nya Ica Sverige är inte ett kortsiktigt besparingsprojekt. Det vi sparar ska vi investera i nya områden för att utveckla Ica för framtiden, säger han till Fri Köpenskap.

Arbetet startades efter sommaren och orsaken uppges vara en långsiktig plan att satsa på nya områden med starka kundtrender. Enligt Anders Svensson omfattas hela organisationen med enda undantag inom lagerdrift och transport där det görs löpande effektiviseringar.

Det sker stora förändringar på marknaden och i vår omvärld. Nya kundbehov uppstår på alla områden. Vi håller på att se över våra arbetssätt för att jobba enklare och effektivare i en organisation för framtiden, där vi i samverkan med Ica-handlarna kan möta de nya kundbehoven på bästa sätt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095