23948sdkhjf

Ny ägare till konkursade Park Lane

Det blir en fortsättning för varumärket – norskt bolag tar över konkursboet.

Det var i oktober som Habit var först med att rapportera att modemärket Park Lane försatts i konkurs. vid Helsingborgs tingrätt.

Nu står det klart att norska Jotunfjell, med vd Hans Kristian Melbye i spetsen, förvärvat varumärket, lager och orderstocken inför våren via dotterbolaget Airport retail Group. Förvärvet skedde den 16 november.

Det nya bolaget får namnet Park Lane ARG Brands AB och ska ha huvudkontor i Malmö.

Airport Retail Group driver handel på nordiska flygplatser samt Steen & Ström Departmentstore i Oslo och producerar därtill ett par varumärken "inhouse", och där nu alltså även Park Lane ska rymmas.

Den nya ägaren ska använda sina egna butiker som bas för märket och plocka in det i sortimentet och därefter lägga allt fokus på att arbeta med återförsäljare i initialt Sverige men därefter övriga nordiska länder.

Enligt creative director och tidigare majoritetsägaren Ola Törn-Lindhe, som fortsätter i sin tidigare roll i företaget, fanns det ett flertal intressenter till konkursboet och efter en budgivning stod det klart att det norska bolaget drog det längsta strået. Någon köpesumma kommuniceras dock inte.

Enligt Ola Törn-Lindhe var det en rad felsatsningar som ledde till konkursen.

– För stor kostnadskostym, satsningar på åtta franchisebutiker och det rådande och tuffa läget generellt i branschen blev till slut för kostsamt för bolaget. Med franchisebutikerna flyttar man ut varulagret i butikerna och stöttar även franchisetagarna och om det då inte blir tillräcklig snurr i butikerna så blir det för kostsamt, säger Ola Törn-Lindhe till Habit.

Företaget hade förutom franchisebutiker i Norge, Wien och München även den egna fysiska butikerna på Väla, som är på kortidskontrakt och ska stängas.

Vad som sker med franchisebutikerna vet han inte men han siar att flera av dem kommer att göras om till multibrandbutiker och att några har även uttryckt att de vill fortsätta att sälja Park Lane.

Förutom Ola Törn-Lindhe fortsätter ett antal nyckelpersoner arbeta för bolaget i en ny och mindre organisation som är under uppbyggnad och ska arbeta utifrån ett nytt kontor i mindre lokaler i Malmö.

Park Lane kommer att fortsätta som renodlad leverantör och en slimmad organisationen med mindre kostnadskostym väntas ge butikerna bättre kalkyler och marginaler och Ola Törn Lindhe vill meddela budskapet om 3,5 till 4,0 i kalkyl till kunden.

- Vi hade omkring 200 kunder och vi hoppas naturligtvis att många ska fortsätta att köpa Park Lane. Vi lägger nu marginalerna i våra kunders butiker och vi håller på att arbeta fram en ny affärsplan för bolaget, säger Ola Törn-Lindhe till Habit.

I framtiden ska Park Lane arbeta med två kollektioner per år itsället för som tidigare fyra till fem.

Kommer kunderna att känna igen Park Lane?

- Kvaliteten, färgspelet och uttrycket för Park Lane kommer att vara detsamma och vi kommer att kunna fortsätta att arbeta med samma producenter vilket känns väldigt roligt, spännande och tryggt, säger Ola Törn-Lindhe till Habit.

Kollektionen för hösten 2019  presenteras under januari. Ola Törn-Lindhe räknar med att kontakta befintliga kunder inom kort för att ge information angående vårens order och framtida samarbete.

- Just nu arbetar vid med den tekniska plattformen för att kunna skicka ut nya order men då det är på plats så är vi redo att även ta nya order och även leverera ut plagg.

Innan konkursen hann Park Lane med att leverera stora delar av höstkollektionen förutom julkollektionen och en cruise-kollektion som i färg överbrygger vinter och vår och som nu kommer att kunna levereras ut till kunderna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.515