23948sdkhjf

Myrorna öppnar webbshop lagom till julhandeln

Butikskedjan för second hand startar e-handel i samarbete med Tradera.

Lagom till julhandeln öppnar en av Sveriges största butikskedjor för second hand en egen webbshop. Från den 30 november kommer det att gå att nätshoppa bland annat kläder, skor, porslin och julpynt via Myrornas hemsida. Perfekt tajming med tanke på det återvunna plagget nyligen utsetts till Årets julklapp av Handelns utredningsinstitut.

– Utnämningen av det återvunna plagget som Årets julklapp säger mycket om hur konsumtionen kommer att se ut framöver, säger Nina Adler, kommunikatör på Myrorna.

Trots att efterfrågan funnits länge, så har det tagit tid för Myrorna att starta e-handel.

– Efter rejält med grunnande har vi kommit fram till en lösning som skapar ordentligt med utrymme för inspiration och som samtidigt är överskådlig, säger Adler. 

Webbshoppen är skapad i nära samarbete med Tradera, en av Sveriges största marknadsplatser för begagnade prylar. Köpen görs på Traderas plattform. Genom samarbetet hålls kostnaderna nere och resurser kan i stället gå till arbetet med social hållbarhet.

– Med Myrornas utbud hos oss ger vi kunden ett ännu bredare och bättre sortiment av second hand-prylar. Förhoppningsvis lockar det ännu fler att välja second hand-shopping till årets julklappar och den stora vinnaren är miljön, säger Sofia Hagelin, pressansvarig på Tradera.

Till en början kommer Myrorna att erbjuda leverans via posten, men det skissas på en lösning där kunden ska kunna beställa en vara på nätet och sedan hämta den i butik. Sortimentet i webbshoppen känns igen från Myrornas fysiska butiker, med allt från kläder, skor, glas, porslin, böcker och husgeråd.

Vid lanseringen kommer det, vid sidan av det ordinarie sortimentet, också gå att klicka hem den hemliga julklappen och en hel del julpynt och tomtar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063