23948sdkhjf

Holland & Barrett byter vd inför expansion

Han ska leda hälsokedjans planerade expansion.

Den brittiska hälsokedjan Holland & Barrett etablerade sig i Sverige 2015 och har sedan dess slagits samman med familjeföretaget Hälsa för alla och på så vis, i kombination med egna butiker, expanderat till totalt 19 butiker.

Holland & Barrett har nu för avsikt att växa ytterligare i Sverige och för att göra det har företaget utsett Daniel Tadic till ny vd. Nuvarande vd Rikard Furusten avgår därmed men stannar i företaget som grundades av hans far 1986.

– Jag avgår av hälsoskäl, men kommer att stanna kvar i företaget som rådgivare, säger han i en kommentar.

Holland & Barrett har nu planer på att utveckla verksamheten med hela tio nya butiker under 2019.

– Vi är naturligtvis ledsna över att Rikard avgår, men har full respekt för hans beslut att prioritera sin hälsa, säger Daniel Tadic, ny vd på företaget och fortsätter:

– Samtidigt är jag både stolt och glad över förtroendet att få ta över ledningen i det här expansiva skedet av verksamheten. Potentialen här betraktas som god med tanke på att marknaden är mogen och att de svenska konsumenterna uppskattar en hälsosam livsstil.

Daniel Tadic har under de senaste 15 åren drivit flera Life-butiker samt suttit med i Lifes styrelse. En av butikerna - på Asecs köpcentrum i Jönköping - togs över av Holland & Barrett i augusti i år. Sedan september arbetar han för H&B Sverige med projekt inom bland annat Supply Chain och Ecommerce.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141