23948sdkhjf

BR och Toys'R'us ägare i akut kris

Ställer in betalningar och försätts i rekonstruktion.

Det danska företaget Top-Toy som äger både BR Leksaker och Toys'R'us i norden krisar, det skriver bland annat Ekstrabladet. Företaget ställer nu in sina betalningar samt meddelar att 100 butiker kommer läggas ner och att 450 medarbetare kommer förlora jobbet. För att undvika konkurs har företaget ansökt om rekonstruktion.

– Vi har inte lyckats göra Top-Toy vinstdrivande i sin nuvarande form och därför är vi nu tvungna att genomföra fundamentala fundamentala organisationsförändringar för att kunna optimera de sunda delarna av företaget, säger Per Sigvardsson administrativ direktör på Top Toy i ett pressmeddelande.

Top- Toys butiker har tappat två miljarder danska kronor (drygt 2,5 miljarder svenska kronor) och det negativa driftsresultatet uppgick till 149 miljoner kronor (200 miljoner svenska kronor) det senaste året.

Top-Toy har på sina kedjors hemsidor gått ut med information för att lugna sina kunder och informera om att deras julklappsköp inte påverkas av rekonstruktionen.

"Alla våra butiker i Danmark, Sverige, Norge och Finland håller öppet över julen. Sedan
måste vi tyvärr stänga en del av våra butiker i Norden och Tyskland för att kunna göra Top-Toy till en sund verksamhet igen", det går det att läsa på BR Leksakers svenska hemsida.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109