23948sdkhjf

Kriget slut – City Gross stänger

Striden med fastighetsägaren får ett slut. City Gross stänger – och kräver skadestånd.

City Gross stänger efter en rättstvist med hyresägaren.

– De har gått ut offentligt i media och sagt att vi ska ut. De har till och med tagit oss inför rätta och försökt försätta oss i konkurs. Vi känner att det är helt omöjligt att fortsätta driva butiken, säger Robert Olsson, HR-chef på Bergendahls till Fri Köpenskap.

Tvisten gäller den 7 000 kvadratmeter stora butiken i Rosengård i Malmö. För en knapp månad sedan vann City Gross en delseger när rätten avvisade fastighetsägarens konkursansökan och dessutom ålade Trianon att ersätta City Gross med 220 000 kronor.

– I stället för att acceptera detta så har man överklagat beslutet i en ny tvist som kommer att avgöras på torsdag. Men för oss är det omöjligt att driva butik när medarbetare, kunder och leverantörer är osäkra om butiken kommer att lägga ned eller inte.

Problematiken har enligt Robert Olsson kostat kedjan enorma summor pengar, och därför har man nu valt att kräva skadestånd för de ”omfattande kostnader, skador och intäktsbortfall man förorsakats.”

– Exakt vad den summan kommer att bli kan jag inte säga, det är upp till våra jurister att bestämma, säger Robert Olsson.

Butiken är tänkt att avvecklas den 31 mars 2019 och totalt berörs 38 tillsvidareanställda.

– Det känns mycket mycket tråkigt. Jag var med och öppnade butiken 2003 och den hade haft en fortsatt fin framtid om inte detta skett.

Fastighetsägaren menar att City Gross inte betalat sin hyra medan City Gross menar att problematiken bottnar i en önskan att flytta hyreskontraktet till en annan juridisk person.

– Där har vi redan fått rätt i Tingsrätten och det är klart att vi inte har några ambitioner att inte betala hyran. Du kan fråga hyresvärdarna för våra andra 43 butiker.

Fastighetsägaren har sagt att de har en ny lågprisaktör som är intresserad av lokalerna. Vet du vilken det är?

Nej, jag har faktiskt ingen aning. Hela den här historien känns bara oerhört jobbig.

LÄS FASTIGHETSÄGAREN SVAR HÄR.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078