23948sdkhjf

Clas Ohlson stänger alla butiker utanför Norden

Andra kvartalet var sämre än väntat.

Clas Ohlson har gjort ett svagt andra kvartal i det brutna räkenskapsåret och såg sitt resultat minska till 33 miljoner kronor där 80 miljoner var förväntat och motsvarande resultat förra året låg på 125 miljoner kronor. Omsättningen uppgick till 2 157 miljoner kronor (1 999).

Clas Ohlson skriver i kvartalsrapporten fortsatt är företagets hemmamarknad och att de lägger ner sina butiker i både Storbritannien och Tyskland.

"Verksamheten i Storbritannien går efter 10 år fortsatt med betydande förlust även efter de åtgärder som vidtagits för att optimera butiksnätet de senaste åren. Utvärderingen av den pilot som gjorts med fyra butiker i Tyskland visar att verksamheten inte förmår leverera enligt plan och att rätt förutsättningar därmed inte finns för att nå lönsamhet", säger vd Lotta Lyrå i rapporten.

Clas Ohlson kommer dock fortsätta med sin e-handel på dessa marknader och nedläggningen förväntas ge en positiv effekt på rörelseresultatet motsvarande cirka 75 miljoner kronor.

Liksom många andra detaljhandelskedjor har Clas Ohlson fullt upp med att ställa om digitalt och företagets tillväxt online under det senaste halvåret låg på 51 procent.

"Under kvartalet har vi stärkt vår e-handelsplattform med ett bredare sortiment, en utökad digital förmåga och leveranskapacitet hem till kund. Vi har därmed rustat för att hantera den ökning vi förväntar oss under den förestående julhandeln och samtidigt grundat för en e-handelsplattform förberedd för fortsatt tillväxt", säger Lotta Lyrå.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.219